1328 Loop készítése
4
0
2007. jún. 17.

Michael Schumacher 1991-es Benetton B191 és a 2000-es Ferrari F1-2000 összehasonlítása Martin Brundle vezetésével és kommentárjával a Donington Parkban. Benetton B191: Ford HB 3.5 V8-as motor 650 LE és 11000-es maximális percenkénti fordulatszám.

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
thumb
Köszönjük.Szuper!
thumb
Különös odafigyeléssel építettek mesterséges bukkanót a kerékfelfüggesztés hibáinak kiküszöbölésére. A tesztelés közben a csapat rendszeresen beküldött a pályára egy személyautót, hogy az biztonsági autóként tartsa maga mögött a versenykocsit. Így készültek fel a motor hűtésének csökkenésével járó problémákra. Locsolóautókkal öntözték a pályát még nyáron is, ha esős körülményeket akartak, tehát a valós helyzeteket szimulálták, és azokban akartak otthonosan mozogni.
thumb
A kocsi ettől olyan menetstabilitást ért el, hogy a gőzerővel tesztelő Schumacher kijelentette, sokáig nem hitte, hogy valaha is lesz olyan autó a Forma-1-ben, mely valóban neutronális viselkedésű, és ennek köszönhetően semlegesen vezethető. A súlyközéppontra való odafigyelés, csak egy volt az okos megoldások közül. A Ferrari saját tesztpályáját minden eddiginél okosabban használta fel - átépítette azt, hogy jobban hasonlítson a GP pályák karakterisztikájára.
thumb
A 2000-ben versenybe állított F1-2000-es típusjelű Forma-1-es Ferrari a technikai tökély példája. Jól mutatja ezt a súlyprobléma megoldása. Amíg ugyanis a többieknek a versenysúlyhoz közel maradni is problémát jelentett, a maranelló csapat 40 kg-mal könnyebb autót tudott építeni. Ez azt jelentette, hogy 40 kg-os ún. ballasztot építhettek a kocsitestbe - a tömegközéppontilag legideálisabb helyre -, amelyet pályánként eltérően számoltak ki.
Felhasználó videói
thumb
56:22
A Kozmosz - 12. rész
2007. júl. 5.
thumb
1:08
Kubica baleset 3D-s...
2007. júl. 4.
thumb
56:34
A Kozmosz - 11. rész
2007. jún. 25.
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY