0 0 0
220
megosztás
Megosztás
Video jelentése

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Ha gondolod, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.

Video beágyazása
Üzenetküldés
Hozzáadás listához
Új lista
2018. máj. 22.
Te szereted, amikor egyértelműen szívat a szerelő?
„Hogyan mondd el, hogy mit kell megjavítani az autódon”

Az elmúlt évek alatt számtalan autóval, lökhárító sérüléssel és ügyféllel találkoztunk. A tapasztalataink azok, hogy sokan nehezen tudják megfogalmazni a probléma lényegét. Szerintem ez normális, mivel azért vetted az autót, hogy használd és nem azért, hogy a garázsban kicseréld a kettős tömegű lendkereket.

Te szereted amikor túráztat a szakember?

Biztos voltál olyan helyzetben, amikor tudtad a problémád lényegét. Érted, hogy mi a baj és vért izzadsz, hogy legalább körül írd, hogy mit akarsz. Ez embert próbáló kínszenvedés tud lenni, ilyenkor jön a ki mit tud és a verbális karate. A gond akkor van, amikor a "szakember" erre ráérez és elkezd téged szívatni.

"A közös nyelv hiányára nagyon ráfizethetsz"

Az autójavítás sok embernek egy igazi fekete lyuk. Könnyen viszi a pénzt és nem ritka, hogy a tulajdonosnak fogalma sincs arról, hogy mi történik. Ne legyünk naivak, ilyenek a márkaszervizekben is előfordulnak. Nem valószínű, hogy komolyabban értesz az autód műszaki részéhez és lehet egy ismerősöd sincs, aki segíteni tudna. Egyértelmű, hogy kiszolgáltatott helyzetbe kerülsz.
Erre is van megoldás.

"Te észreveszed, hogy mikor kezdenek hülyére venni?"

Nincs könnyű helyzetben senki, ha segítségre szorul és már az igény megfogalmazásához is segítség kell. Nem lesz bonyolult és csak pár pontot kell megjegyezned. Az első és legfontosabb, hogy egyszerűen fogalmaz. Az internet sokat tud segíteni, ha időt tudsz rá szánni. Nem kellenek szakszavak, hidd el, hogy más is pont így keres a neten megoldást, ezért biztos lehetsz abban, hogy találsz hasznos információt.

A mi szakmánkban érdemes a következőket megfontolnod:
Határozd meg, hogy az autód lökhárítójának melyik részén van a sérülés. Ezt képzeld el úgy, mint amikor egy jó fotót készítesz és a kép közepére helyezed a lényeged. Egyszerű szavakkal írd le, hogy mit látsz. Könnyű, ha úgy közelíted meg a dolgot, hogy szerinted mi változott meg az autón.

Néhány példa:
- rés lett a lökhárítónál
- megrepedt a lökhárító
- megsérült a fényezés

Ha a sérülést sikerült pozícionálni, akkor még nagyon sokat segít, ha elmeséled a történetet, hogy mi történt.
Nálunk ez a legeredményesebb.

Legyél egyszerű és baráti hangvételű: "Hogyan meséld el a Te történetedet"

Jellemzően a szakember nem szeretik meghallgatni az ügyfelek problémáit, pedig ez nagyon hasznos. Egy történet elmesélése nagyon érdekes ismereteket tartalmazhat, amik megkönnyítik a javítást. Sok előnnyel jár, ha Te mesélsz és mi hallgatunk.

Elsőként ebből tudjuk meg, hogy mi tudunk-e neked segíteni. Így biztos nem kell feleslegesen időt és energiát szánnod arra, hogy a műhelyünkbe gyere.
Lehet, hogy egy jobb megoldást ajánlunk, amit viszont máshol fogsz igénybe venni. Sok esetben hasznos a javítás. Vannak olyan helyzetek, amikor ennél is jobb lehetőséget találunk neked.

Mivel sok múlik azon, hogy hol csináltatod az autód, milyen minőségben és milyen áron, így érdemes bátran kommunikálni.

Ezeket telefonban, e-mailben és személyesen is lehet alkalmazni. Az ilyen kis apróságok gördülékennyé teszik a kommunikációt, megszünteti a félreértéseket és gyors megoldást eredményez. Keress olyan szakembert, aki türelmesen meghallgat és könnyű vele kommunikálni. Ha nincs a közeledben, akkor írj nyugodtan és segítünk megfogalmazni a problémád.

Lökhárító javítás: Citroen C5 
Ne riogasd magad, mert felesleges: Így gondolkozz reálisan

Nem kell autómágusnak lenned, hogy tudd mi történt az autóddal.

Ez Te is el tudod magyarázni és itt van hozzá egy kis segítéség.
Most írunk neked 2 támpontot, amivel azonnal elkerülheted, hogy saját magadat rémisztgesd.

Egy műanyag lökhárító javítása esetén több kérdés merülhet fel. Elsőként az örök klasszikus, hogy mennyibe fog ez kerülni. Ennél a pontnál szükséges a segítség, hogy a nyugodt gondolkodás felé menjünk.

Mivel Te nem lökhárító javítással foglalkozol és nem vagy szakképzett műanyaghegesztő, így nem érdemes megtippelned a sérülésed nagyságát. Az ügyfeleinkkel folytatott beszélgetések során, ennél a pontnál szoktuk hallani, hogy "jaj ezt nem is tudtam, hogy nem ilyen nagy a baj, akkor megnyugodtam".

Teljesen normális reakció, ha nincs elég információd valamiről és akkor a legrosszabbra gondolsz, ezzel mindenki így van.

Ezt így kerülheted el:
Ez egy egyszerű tanács és könnyen alkalmazhatod. Ne várj sokáig a telefonálással vagy az e-mail-el. Minél hamarabb tudod meg a fontosabb információkat, annál rövidebb ideig idegeskedsz feleslegesen.

Egy szakember mást néz, mint Te. Egy látványos lökhárító sérülést gyakran nagyon kedvező áron lehet megjavítani. Fontos, hogy milyen anyagból van, milyen a hozzáférhetőség és mikor történt a sérülés. Egy rémisztő sérülést gond nélkül meg lehet javítani, ha az pár nappal korábban történt, ennek anyag ismereti okai vannak, ez a kúszás.

Amikor megoldást keresel, akkor elsőként a problémádat érdemes meghatároznod.

Így néz ki néhány példa, a mi esetünkben:
- leszakadt az első lökhárítóm
- eltört a lökhárító alsó része
- megrepedt a hátsó lökhárítóm

Amikor sikerült pontosan megtudnod, hogy neked milyen sérülésed van, akkor a mások által leírt problémákból Te is meg tudod fogalmazni a megoldásod. Nem biztos, hogy a műanyag javítás kifejezéssel a megfelelő céget találod meg, ha neked azért lóg a lökhárítód, mert a padka tolatáskor leszakította a tartó alkatrészeket.

Ilyenkor egy műanyag javító nehezen fog tudni segíteni, mert a Te megoldásodhoz kell egy szerelő és kell egy lökhárító tartó alkatrész. Ha műanyagost keresel fel, akkor általában kézben kéri az alkatrészt és nincs szerelő, a lökhárító tartók pedig mindig széttörnek.

Ezek alapján elég relatív, hogy egy sérülés mennyire nagy. A tapasztalatunk az, hogy az ügyfelek sokkal rosszabbra gondolnak, mint amekkora a sérülés. A leghasznosabb tanács, ha épp a lökhárító sérülés a problémád.

Érdemes minél hamarabb információt kérni a lökhárító sérülésről. Ha nem vársz a javítással, akkor ki tudod használni a kúszás előnyeit. A műanyagnak rendelkezik egy anyag szerkezeti memóriával.

Ha rövid időn belül műhelybe kerül a lökhárítód, akkor a javítás is gördülékenyen megy, mert a memória segít abban, hogy könnyen és gyorsan meg lehessen javítani a sérülést, így kevesebbe fog kerülni a javítás.

Lökhárító javítás: Renault Megane

5 másodperc és a fal adja a másikat:
"Így töröd össze a lökhárítód a gyári parkradarral"
Az ügyfeleinktől érdekes történeteket szoktunk hallani. A probléma mindig a parkolásban rejlik. Kevés a hely, sürget az idő és rajtad kívül mindenki hülyén parkol le, és ez nem túlzás.
Mindegy mennyire igyekszel, ha körülötted átlógnak a parkolódba, a párhuzamos szót csak hallomásból ismeri vagy a jogosítványát még Deák borítékért nyerte.
Tudom, hogy Te mindent megteszel, hogy sikerüljön a parkolás és ez kb mindig 1 centin múlik.
"Amit elfelejtenek elmondani az autó eladáskor"
Mivel ezt olvasod, így feltételezem, hogy már több munkánkat is ismered és már biztos, hogy neked is feltűnt, hogy a munkáinkról készült fotókon feltűnően sok a parkradaros lökhárító. Senki se tud parkolni? Szerintem a probléma máshol keresendő.
Te is tudsz vezetni és az ügyfeleink is tudnak vezetni, én máshol érzem a problémát.
Az én tapasztalatom az, amit az ügyfelekkel való beszélgetés során szereztem, hogy kicsit nagyobb bizalmat adunk az autóba szerelt technikáknak, mint amire azok megérettek. A Teslák-tól még azért pár évtizedre vagyunk, kivéve, ha neked tényleg Tesla-ád van. Az autók műszakilag sokat fejlődtek és azért még mindig sok idő kell még.
Ezek a kiegészítők hasznosak és működési sajátosságuk, hogy bizony nem tökéletesek.
Technikai tény: A trükk a radar működésében rejlik
Ha megakarod óvni a lökhárítódat a sérülésektől, akkor érdemes tisztában lenni pár dologgal. Egy park szenzor működésében is vannak késleltetett kapcsolások. Lassabban aktiválódik, aminek az eredménye az lehet, hogy már rég nekimentél az oszlopnak, mikor vészesen visít a szenzor, ezt már biztosan Te is tapasztaltad.
Tisztában kell lenni, hogy a parkradar nem lát mindent. A szenzorok elhelyezésében vannak technikai előírások. Milyen magasan legyen a lökhárítón, milyenek legyenek a radarok közti távolságok és milyen szögben álljanak a lökhárító lapján. Gyári esetében ezzel neked nincs semmi dolgod. A tervezők nyilván úgy alakították ki, hogy neked a legjobb legyen, ennek ellenére mégis összetörik a lökhárító.
Kérdés: ezeket, hogyan tesztelték valós környezetben?
"Kicsit legyél türelmes és megspórolod a lökhárító javítást"
Egy ilyen sérülést rutinosan tudunk megoldani. Sok Volkswagent javítunk, így jól ismerjük a gyenge pontokat. Ha neked is hasonló problémád van, és Te nem kérsz a meglepetésekből, akkor nézz be a műhelyünkbe és pontosan elmondjuk neked, hogy mire számíthatsz.
Lökhárító javítás: VW Passat


1 darab tartófül, ami 285.000 forintodba kerül

Neked van KIA-ád? Ha igen megértelek. Szerintem jó autó és panaszkodni erre a márkára senkit sem hallottam még. Ha Te is ezt választottad, akkor jó döntés volt. Látványosan tartja a lépést a külső megjelenésben és műszakilag biztos nem kell rettegni a ketyerék meghibásodásától.

Szóval ez egy jó autó.


"Tömör leszek, nem fárasztalak"

Most rendhagyó leszek és nem untatlak azzal, hogy mi történt a lökhárítóval. Summázva, ez a lökhárító felakadt, tolatásnál leszakadt. Eredmény a szokásos. Van egy szinte új autód és sikerült úgy kárt tenni benne, hogy kívülről alig látszik.

Ennyi a lényeg és persze, hogy meg kellene csinálni a lökhárítód.


Van egy szalonautód, ami hibátlan. Szereted, mert tökéletes minden szempontból, így teljesen megértelek, hogy ezzel a problémával elsőként a márkaszervizbe mész. Felesleges szépíteni ez egy logikus döntés. A helyedben én is így tennék. Egy próbát mindig megér.

A kérdés, hogy mit kezdesz most?


"KIA Ceed, lökhárító javítás tények"

A lökhárítód jól néz ki és laikusként is annyit látsz, hogy kívülről ennek semmi baja. Ez a látszat és szakmai szemmel is ugyanezt látom. Ha együtt nézzük meg, akkor azonnal közös nevezőre jutunk, hogy a Te lökhárítódról egy fül le van szakadva. Amikor bejössz a műhelyünkbe ugyanezt fogjuk neked mondani, ez tény.

Leszakad egy 10 centis műanyag fül a lökhárítódról.


"A márkaszerviz csúcsra járatva"

Itt van szaktudás, műszaki tartalom és persze brand. Egy jól felépített hálózatról beszélünk, ami a Te igényeidre fókuszál. Minden feltételnek eleget tesz, hogy a legjobb minőséget adja neked, ennek viszont ára van.

Ha Te is jobban szeretsz olvasni és utána szoktad megnézni a képeket és videókat, akkor kérlek itt tarts egy kis pihenőt és nézd meg a kis videót.

Nem hosszú max 20 másodperc.


"Ez az ami most Téged érdekel: a számok"

Amiket leírtam neked, azok tények voltak és a képeken is ezeket láttad. Most nyilván magamat spoilereztem és látod, hogy ezt meg tudjuk csinálni. A kérdés, hogy milyen áron?

Kis kanyar és jöjjenek az infók:
*Ezzel az autóval bemész a márkaszervizve ezt kapod: 285.000 Ft (új csere)
*Elmész egy ismerős autószerelőhöz: 110.000 Ft (bontott csere)
*Benézel a közeledben lévő műanyagoshoz: 75.000 Ft (javítás)
*Mi is benne vagyunk a listában: 19.500 Ft

Ezek konkrét információk, amiket az ügyfelünk pusztán kényelmi okokból járt végig. Kedves volt és elmesélte nekünk. Köszönjük.

Az ajánlatokban szerelés, csere, újrafényezés is volt. Gondolom, akkor így érted az árakat. A műanyagos viszont még nem érti a KIA Ceed sérülését és ő a hagyományos módszert ajánlotta. Nála szerelés, javítás és fényezés jött szóba. Régen mi is hasonlóan gondolkodtunk.

A mi megoldásunk rendhagyó. Nincs fényezés és nincs szétszerelés.


"Korábban minket is nagyon zavart, hogy ennek az apró sérülésnek miért nincs egy olcsóbb megoldása."

Ezért addig dolgoztunk egy új eljáráson, amíg sikerült kialakítani egy ügyes módszert. Ehhez kb 20-nál is több KIA javítás kellett és egy tucat alapanyag kipróbálása. Ez neked is jó és nekünk is jó.

Ennek az eredménye lett, hogy egyszerűen is meg lehet javítani a lökhárítót és semmi nyoma nem marad. Garantálom neked, hogy tényleg így van. A KIA volt az első lépés és már nagyon sok márkánál tudjuk használni ezt a módszert.

Ha neked is hasonló problémád van, akkor nézz be a műhelyünkbe és pont úgy fogjuk megjavítani a lökhárítód, ahogy a képeken láttad.

Lökhárító javítás: KIA Ceed

u.i.: ebben az árban még egy lökhárító tartót is adtunk, szóval egy tényleg hatékony módszer, amit neked dolgoztunk ki 
Városi kamu cross, amitől biztosan szabadulnod kell

Amikor összetörik az autód, akkor gyors és eredményes megoldásra van szükséged. Az autó neked is kell. A problémádban három dolgot tudsz mérlegelni:
- Az időt, minőséget és költséget -

A Fiat Panda Cross kompakt autó, kicsi és igazán jól szolgál a városban is. Mivel kicsi és még összkerék is, így biztos, hogy Te is bevágódtál már vele a földútra. Mivel magasabb a szériánál, így nem kell félni a padkáktól.


"Széria autónak ott a padka, Fiat Cross-nak a virágágyás"

Az autó lökhárító sérülések jellegzetesen látványosak szoktak lenni. Nézd a képeket. Én mondtam. Ha neked Panda Cross van, akkor bizony jön a fejfájás.

Mi a gond a lökhárítóval? Az egész konstrukció. A lökhárító felfogatásai gyengék. Tartó füllel el vagy látva rendesen, ami addig hasznos, amíg a garázsban van az autó.

A papírvékony fülek álló helyzetben csodásak. A javítás nem lenne gond és akár rutinszerű is lehetne, a gond az anyag felhasználásban kezdődik.

"Ismét a PURHAB": >PUR<
Ez az, ami az autógyártók legrosszabb döntése. A hőre keményedő műanyag csak egyszer jó, amikor legyártják, utána sorra jönnek a gondok.

Ha PUR lökhárítód van, akkor ezzel számolj:
- rugalmatlan
- könnyen törik
- vetemedik
- dög nehéz
- csak ragasztani lehet

Ez a kis kompakt koncepció bizony érezhető lesz, amikor megnyomod a lökhárítód. Nem kell nagyon megfeszülni, hogy ilyen sérülést nyerjél. Ide elég volt egy retró beton virágágyás.

Lökhárító javítás és műanyaghegesztés Fiat Panda CrossÍgy hagyod el az autód erőlködés nélkül

"Egy szemét trükk, amivel rád lecsapnak a hiénák"

A lökhárító javítás egy érdekes szakma. Sokféle munkát láttunk már és sokféle emberrel találkoztunk már. Ha olvastad pár írásunk, akkor már ismersz minket annyira, hogy nem sózunk rád semmit, nem hirdetjük a műanyagozás rendíthetetlen igéjét és azt sem, hogy mi lennék a lökhárító javítók Elon Musk-ja.
Egy dologra törekszünk és az a segítség.

Hasznosnak lenni sokkal kifizetődőbb, mint az gondolnád.

Ezért kérlek nézd el nekem, hogy nem lesz túl nagy kapcsolat a képek és a szöveg között.
Az írás végére megérted, hogy miért.

Ez a szakterület nem gyakori. Kellő tudás, rutin és személyes motiváció szükséges, ahhoz, hogy jó munkát tudjál végezni. A műanyag ismerete és az extruder gépek forgatásának nem jön hétről hétre. Ez nem olyan, mint a bringázás. Sok gyakorlással is épp úgy el tudod rontani a munkát, mint ha most csinálnád először, ezért érthető, ha azt mondom sokkal több a visszautasított munka, mint amennyit el tudnánk vállalni és soha sem potyáztunk még. Ezt később érteni fogod.

Ha Téged nem zavar, hogy valami nem tökéletes az a Te nézeted és elfogadom.

"Engem zavar és nem tudom őszintén elvállalni, így nem mindenki lesz az ügyfelünk"

Sok munkát nézünk meg és sokat beszélgetünk veletek. Te nem azért jössz hozzánk, mert mi vagyunk a földkerekség egyetlen műhelye, aki "varázslatos dolgokat végez" a sérült lökhárítón. Te azért jössz hozzánk, mert hasonlóan gondolkozol és kíváncsi vagy arra, hogy milyen lehetőségek vannak az autód javítására. Ennek mindennap örülünk, még akkor is ha műhelyünkben lévő 40 foktól annyira nem érzed hangunkon.

Amikor hozzánk jössz, nyilván okkal teszed és nemcsak beugrasz a következő sarki műanyagoshoz, így gondolom Neked is fontos, hogy célba érj. Ez nem is olyan triviális, mint gondolnád. Már pár alkalommal előfordult, hogy ez bizony nem sikerült és érdekes vége lett a rossz tájékozódásnak.

"Ne legyél eltévelyedett borjú, mert lecsapnak rád a hiénák"

Az egyik alkalommal kaptunk egy érdekes telefont. Egy autó tulajdonos érdeklődött, hogy mikor lesz kész a munka. Azt ígértük, hogy három nappal korábbra kész lesz és telefonálunk. Valami nem stimmel, vagyis több minden.

Az egyik, hogy mindig az átadás napja előtt telefonálunk, hogy a munka a megbeszéltek szerint készül el. A másik, hogy mindig pontosan adjuk át a munkát.

A mi műhelyünk az egyik legnagyobb telepen van a XI. kerületben. Több cég is van és ezek szerint nagyon különbözőek a gondolkodások. Minket keresett az ügyfél és sajnos eltévedt a telepen. A gond az volt, hogy az etika híján volt ennél a műhelynél és az ügyfél arcába hazudták, hogy velük beszélte meg a munkát. Nem kis munka volt, így bizony azonnal beindult a hiénázás. Mivel munkalapot nem kapott, így fogalma sem volt, hogy hol hagyja az autót. Ez a telefonbeszélgetés során vált világossá.

3 információ amivel tudod, hogy nálunk vagy:
- Nyolc méter szélesen zöld betűkkel ki van írva a cégnevünk (ez látványos)
- Mindig adunk munkalapot, amin minden pontosan le van írva
- Mindig időre készülünk el

Ha ezek megvannak, akkor nem hagyod el az autód.

Lökhárító javítás: GMC Youkon

Lökhárító javítás, műanyaghegesztés: Volvo V70

Biztos Te is tapasztaltad már, hogy a baj nem jár egyedül. Mindig akkor talál meg, amikor nem számítasz rá és már lassan karma szerű, hogy ezt a fejfájást csinos csomagban kapod.

"A látszat néha csal"

Ez bizony nem igaz. Legalább is a mi szakmánkban érts úgy, hogy a látszat mindig csal. Tekints erre úgy, mint egy bűvész trükkre. Amikor az autódat használod, akkor bizony gyakran előfordul, hogy rajtad kívül álló okokból sérülés keletkezik rajta.

Tényleg nem a Te hibád.
Ezt az ügyfeleink történeteiből tudjuk állítani. Olyat ritkán hallunk, hogy láttam az oszlopot a mélygarázsban és úgy gondoltam akkor kicsit arrébb tolom, hátha elférek. Azért nehéz egy parkolóban úgy stratégiázni a helyek levadászásával, mint otthon az íróasztal tereprendezésénél, mert átjön egy ismerős vacsorára.

A leggyengébb láncszem a műanyag lökhárító

Ne hagyd magad elvarázsolni, mert a mutatvány mögött bizony sok a meglepetés. A lökhárító sérülés bizony trükkös tud lenni és szinte biztos, hogy le tud nyűgözni. Amikor ez a műanyag lökhárító sérül, akkor több alkatrész is eltörhet.

Itt gondolunk a fekete betétre. Apró gyufa méretű fülek, amik attól el törnek, hogy ránézel. Ha cserélni kell, akkor inkább lepihensz, mert 65.200 forint.


"Az apró betűs rész, ami miatt mégis összetöröd a lökhárítódat"

A munkáinkról készült fotókon feltűnően sok a parkradaros sérült lökhárító. Ésszerű kérdés lenne, hogy akkor mi a fenét ér a Park Distance Control?


A park radar lassú és ez nem a te hibád

Ha megakarod óvni a lökhárítódat a sérülésektől, akkor érdemes tisztában lenni pár dologgal. Legyél türelmes és akkor nem töröd össze az autód. Egy SPC szenzor működésében is vannak késleltetett kapcsolások. Lassabban aktiválódik, aminek az eredménye az lehet, hogy már rég neki mentél az oszlopnak, mikor vészesen visít a szenzor.

Fogadd el, hogy a park radar nem lát mindent. A szenzorok elhelyezésében vannak technikai előírások. Milyen magasan legyen a lökhárítón, milyenek legyenek a radarok közti távolságok és milyen szögben álljanak a lökhárító lapján.


A gyári szenzorral is összetöröd a lökhárítód: nézd a videót

A megoldás nem trükkös:"Kicsit legyél vele türelmes"

Egy ilyen sérülést rutinosan tudunk megoldani, mert minden nap ezeket javítjuk. Ha neked is hasonló problémád van, és Te nem kérsz a meglepetésekből, akkor nézz be a műhelyünkbe és pontosan elmeséljük neked, hogy mire számíthatsz.


Mű-Hege műanyag Kft.

http://www.muheg.hu/

#lökhárítójavítás
#műanyaghegesztés
#műanyagjavítás
#autófényezés
#volvosv70javítás


http://muanyaghegesztes-budapest.hu/
https://www.facebook.com/muanyagjavitas.muhegekft/
https://twitter.com/muanyagjavitas
https://www.youtube.com/channel/UCXeci15wsTdTocnzgxPKmxw 
Igazi OPC-d van? "Oltári zsebbe nyúlás a vége"
A sportosnak szánt autók érthető módon a figyelmet célozzák meg, más megjelenés és más érzés. Nyilván Te is azért ezt vetted meg, mert ez a típus a neked megfelelő.
A széria unalmas és Te többet akarsz a szokásosból kihozni. Az OPC Astra erre pont alkalmas, ezzel megvan az sportos érzés. Szép szolid szpojlerozása kellemes megjelenés ad. Ha még igényesebb vagy, akkor a nagy motoros turbót veszed és nem szórakozol az 1600 köbcentivel.
A fájdalmas tény a szerviznél kezdődik.
"A pénztárca pusztító Opel"
A futóművek és a spojlerek nagyon gyengék és az árak könnyen az egekbe szaladnak. Elég egy kátyú vagy egy figyelmetlen parkolás és a javítás azonnal leradírozza a számládat.
Mi a gond a lökhárítóval? Az egész konstrukció. A lökhárító felfogatásai gyengék. Tartó füllel el vagy látva rendesen, ami addig hasznos, amíg a garázsban van az autó.
A papírvékony fülek álló helyzetben csodásak. Nem egy OPC-t javítottunk, amit pusztán a rossz utak ráztak szét. A javítás nem lenne gond és akár rutinszerű is lehetne. A gond az anyag felhasználásban kezdődik.
"1 adat, ami áthúzza a számításod"
Eredeti OPC-d van (nem opc line)? Akkor ettől lesz fejfájásod: >PUR<
Ez az, ami az autógyártók legrosszabb döntése. A hőre keményedő műanyag csak egyszer jó, amikor legyártják, utána sorra jönnek a gondok.
Ha PUR lökhárítód van, akkor ezzel számolj:
- rugalmatlan
- könnyen törik
- vetemedik
- dög nehéz
- csak ragasztani lehet
Te szerinted ez jó minőség?
Az OPC Astra mindkét lökhárítója 2 darabból van. Ez akár lehet szerencsés is, mivel logikusan arra gondolsz, hogy ha sérül az alja, akkor max. azt cseréljük, ez pont így van, elméletben.
Amikor az alsó szpojler felakad, akkor a vékony füleket leszakítja a felső részről és 5-ből 4 alkalommal ezek csak komoly küzdelem árán ragaszthatóak. Csodás tervezés.
Ez neked rémálom, nekünk kihívás.
A jó hír, hogy sok ilyet javítottunk már és megvannak a megfelelő eljárások, ragasztók és trükkök, amikkel jól ki lehet jönni egy ilyen lökhárító javításból.
Ha neked is hasonló problémád van, és nem kérsz a meglepetésekből, akkor nézz be a műhelyünkbe és pontosan elmeséljük neked, hogy mire számíthatsz.
Műanyaghegesztés, lökhárító javítás: Opel Astra OPC
http://www.muheg.hu/
Mű-Hege műanyag Kft.
#lökhárítójavítás
#műanyaghegesztés
#műanyagjavítás
#fényezés
#opelastraopc

"7 remek kifogás, amitől azonnal falnak mész"

Eléggé általános hozzáállás, hogy az ügyfelek addig értékesek, amíg ki nem fizetik a számlát. Utána már könnyen elengedik a kezed és ha probléma van, akkor jöhet az idegeskedés. Amikor reklamálásra kerül a sor, akkor bizony soha sincs könnyű dolgod és ezt mi is megértjük.

Amikor veled történik egy ilyen helyzet, akkor valahogy mindig nehezebb a reklamálás.

Te már hallottál olyat, hogy "Üdvözlöm, engem Nagy Péternek hívnak. Én végeztem a munkát. Sajnos hibáztam és ezért elnézést kérünk"?

Mi még nem hallottunk ilyet, pedig ez a felelősségvállalás első lépése. Mindegy, hogy lökhárító javításról van szó, ez a helyes. Nekünk van egy saját listánk, amiket az ügyfeleinktől gyűjtöttünk össze, biztos lesz benne neked is ismerős.

7 tuti hárítás, amitől Te is falnak mész: kacifántos kifogások

1. Nem tudjuk mi okozta a hibát, de meg tudjuk javítani, viszont több lesz.
2. Amikor átadtuk még jó volt. Nem ment neki valaminek?
3. Biztos jó volt, amikor idejött?
4. Mi leellenőriztük, nem tudjuk miért van ez, de most nem érünk rá erre.
5. Persze megjavítjuk valamikor, de nem tudjuk mikor, mert nagyon sok a munkánk.
6. Ez nem a mi problémánk, nem tudunk segíteni.
7. Vegyél újat, ha nagyon zavar.

A leírtak közül már lehet, hogy Te is találkoztál valamelyikkel. Ilyeneket mi is hallottunk vásárlóként és nagyon nehéz volt még nekünk is rendben kijönni a problémás szituációból. A saját ügyfeleink jelentős része is, úgy érkezik hozzánk, hogy akár 50 km-et is hajlandóak utazni, csak elkerüljék az ilyen hozzáállást.

"Amikor a javítást javító javítás a munka"

Gyakran javasoljuk, hogy írunk egy szakvéleményt és menjenek vissza garanciális javításra. Ez van, hogy segít, de van hogy semmibe veszik a kifogást. Ilyenkor mindig a pénztárcád bánja és többe kerül a végösszeg, pedig nem voltak nagy elvárásaid, csak legyen jól megcsinálva.

Ez nagy kérés?

Kifogásolod a munkát, ne lepődj meg, ha kiröhögnek.

Olyan céget válassz, ahol nem átadják a munkát, hanem átvetetik veled. Ha olyan céget választasz, ahol a problémakezelés ügyfélközpontú, akkor nyugodt lehetsz. A kis cégeknél mindenki elérhető és így értelmetlen a felelősség hárítás. Hibák mindig adódnak, ez a munka része.

Ügyfélként mi is kudarcot vallottunk néhányszor. Van hogy mi se tudunk érvényesülni.

A zárógondolat, ami viszi prímet: "Menjél márka szervizben, ha ennyire nagy igényeid vannak, de a számlát fizesd ki".

Ha Te sem szeretnél ilyen helyzetbe kerülni, akkor már telefonon vagy a munkafelvétel során tájékozódj. Ha már elküldtek a reklamálással, akkor írj emailt és elmondjuk a lehetőségeket, hogy hogyan lehet megoldást találni a Te helyzetedre.

Lökhárító javítás: Mazda 3

http://www.muheg.hu/

Mű-Hege műanyag Kft.

#lökhárítójavítás
#műanyaghegesztés
#műanyagjavítás
#fényezés
Alattomos Ampera, ha alkatrészt keresel mintha ruletteznél

Az Opel kedvelt márka és alkatrészekben sincs hiány. Ha már volt vagy van Opel-od, akkor kimondhatjuk, hogy szinte minden kerületben van legalább 17 üzlet ahol tudsz venni alkatrészt, ez tény és ennek örülni kell.

Gyors és teljes körű az alkatrész beszerzés, itt nincs miért aggódni.

És milyen Opel-od van?

A márkahűségről azért elmondható, hogy ami bevált azt azért ritkán váltod le, ez nálunk is így van. Megbízhatóság, megszokás vagy makacs lustaság.
Minek variáljak, ha valami jól bevált. Talán a kíváncsiság lehet az egyetlen dolog, ami miatt márkát váltasz.

Te mikor próbáltál ki egy új terméket?

Az mindenkiről elmondható, hogy a polcon lévő címkét, akkor is megnézzük, ha biztos van nálunk elég pénz és még azt is tudjuk, hogy első blikkre biztos belefér a keretbe. Legyen az egy póló, egy kabát vagy egy Tv, szépen tudunk lépésről lépésre haladni a pénztárca égetés felé. Ahogy emeljük az árat úgy kezd bennünk erősödni a racionalitás fojtó érzése.

Ez biztos jó lesz, ez elég tartós lesz vagy biztos mindent tud?

"Korlátlan kérdések, amik a pénzed védik"

Az, hogy saját magadat szekálod a kérdésekkel egy teljesen normális ösztönös reakció. Egyszerűen az új dolgoktól félünk és valamit elveszíteni pedig még jobban.
Egy autóvásárlás nem heti feladat körök alappillére. Az autóvásárlás nem egy rövid távú döntés, persze ha nem ebből élsz.

Mivel Te is racionális vagy és nagyobb volumenű vásárlás esetén alaposan mérlegelsz, így biztos, hogy alaposan felforgatod az internetet, hogy megtudj mindent a kiszemelt autóról. Elvileg. Aztán kiderül, hogy könnyen beleesel a sztereotípiákba. Az Opel egy elterjed márka, ez igaz. Az Ampera egy megbízható hibrid autó, ez is igaz. És hol fogod szervizelni? Hol találsz hozzá alkatrészt?

Itt lesznek a gondok.

"Te nem vagy Toyota Prius-os tipus"

A Prius-ok lassan tucatjával jönnek az országban. Ami kicsit negatív erre a modellre nézve, hogy a kedvező feltételek miatt, Magyarország a Prius Taxik országa lesz lassan. Ez azért sokat változtatott ennek a hibridnek a megítélésén.

Képzeld el, hogy hibridet szeretnél venni. Ne legyen kicsi, ne legyen 4 millió Ft-nál drágább és legyen hatótávolsága. Sok márka kiesik. Marad a Lexus Ct, az Ampera és Prius.

A Prius megtépázva a sárga fólia miatt kiesik. A Lexus rendben van, viszont ha a hatótávolságot nézed, akkor az Ampera jobb lesz.
Ez tény. Mindegyik Ampera, ami a műhelyünkben volt sokkal több volt a kapacitása, mint bármelyik Prius-nak.

"Ha az Amperát választod, akkor biztos kifogsz lógni a hibrid sorból"

Az Ampera nem tartozik a klasszikus Opel körbe. Ami biztos Téged is hanyat fog lökni az, ha alkatrészeket akarsz vadászni.

Opel bontót nem fogsz találni, ahol Ampera alkatrészek lesznek. Szinte az összes alkatrész sérült és javított, ha egyáltalán találsz. Kicsit mi is körbenéztünk neked, hogy lásd, itt bizony nehezített a pálya. Ha Opel Amper-ád van és most kerültél ilyen helyzetbe, akkor nálad a javítás lesz az első és talán az egyetlen megoldás.

Mivel az Ampera lökhárítójához speciális műanyag kell, így felvettük a kapcsolatot a svájci műanyaghuzal gyártóval és egyedi rendelésben bebiztosítottuk a készletet, hogy neked is meg tudjuk javítani a sérült lökhárítódat.

Ha hasonló problémád van, akkor fogj egy ragasztószalagot, rögzítsd a lökhárítód az autóhoz és a többit már megoldjuk helyetted.

Lökhárító javítás és műanyaghegesztés: Opel Ampera

http://www.muheg.hu/

Mű-Hege műanyag Kft.

#lökhárítójavítás
#műanyaghegesztés
#műanyagjavítás
#fényezés 
"Egy flakon purhab, ami 350 ezer forintba kerül": Mercedes CL500

A Mercedes lökhárítója egy nagyon vékony PUR műanyagból készül. Ez a profi spórolás már nem mondható el sem az alkatrész áráról sem a szervizben fizetett számláról. Ez az alkatrész egy flakon purhaból van és az ára mégis a 300x-sa. Ez így nézve érdekes.

Egy érdekes infót elárulok neked, hogy legyen valami támpont a költségekkel kapcsolatban. Ennek a lökhárítónak csak a fényezése 275 ezer forint egy szakszervizben. Ezt a tulajdonos árulta el nekünk, amikor a szakszervizből egyenesen hozzánk jött.

- Ha prémium autód van, akkor mindig sokba fog kerülni a javítás-

Ez egy közhely és ez nem igaz. Nálunk biztos nem. Mindegy hogy milyen embléma van az autódon, mert nálunk az számít, hogy milyen műanyagból van a lökhárítód. Ennek a Mercedesnek a lökhárítója pont ugyanabból az anyagból van, mint egy Zafita OPC lökhárító. A két autó ára között viszont van 5,4 millió forint különbség. Megnéztük a hasznaltauto.hu-n. Ez tény.

Szóval a mi szakterületünkön ez a sztereotípia nem érvényes


Hogyan spóroljuk meg neked ezt a drága flakon purhabot?

Ha nem vársz sokáig a javítással, akkor néhány óra alatt megmentjük a sérült részt. Ez neked azért előnyös, mert ha hamarabb tudjuk megjavítani a lökhárítót, akkor kevesebb lesz vele a munka, mert könnyebben engedi a formázását. Ez csak egy szakmai trükk, amihez pár év anyagismeret kell és neked is hasznos.

Miért és hogyan?
Az ilyen műanyag alkatrészek általában feszülnek, hajolnak és repednek. Egy ilyen lökhárító PUR-ból van, ami egy igazán mostoha műanyag.
Ez bizony a szívatós lökhárító. Ha hamar leszereljük a lökhárítót, azzal megszüntetjük a feszültséget az alkatrészekben és gyakran ennyitől visszanyerik az eredeti formájukat.

Ha ezeket szem előtt tartod, akkor az időn kívül még több pénzed is marad. Ez neked is hasznos.

Ez ennyire egyszerű.

Ha neked is hasonló problémád van, és Te nem kérsz a meglepetésekből, akkor nézz be a műhelyünkbe és pontosan elmeséljük neked, hogy mire számíthatsz.

Lökhárító javítás: Mercedes CL500

http://www.muheg.hu/

Mű-Hege műanyag Kft.

#lökhárítójavítás
#műanyaghegesztés
#műanyagjavítás
#fényezés

https://www.youtube.com/c/M%C5%B1anyaghegeszt%C3%A9sBudapest  Amikor azt hiszed, hogy kis dolgokból nem lehetnek nagyok

"Súlyos súlyadót fizetek, de miért föld utat kapok?"

Nem elég, hogy rosszak az utak és magasak a padkát még szemét is van bőven. Meg fogsz lepődni, amikor egy flakon milyen kárt tud okozni az autód lökhárítóján.

Semmi baja a lökhárítódnak, de mégis leszakadt?
„A magyar utak sosem fognak elkészülni, mi vagyunk a foltozás hazája”
· Kátyúba mentél
· Ráparkoltál egy szép nagy padkára
· Felakadtál a fűben lapuló kőre

Nem gyakori de már volt olyan ügyfelünk, aki a saját parkolójában akad fel a saját kapujában. Ezen lehet sokat mosolyognak, de az oka is érdekes. A napok óta tartó esőzések miatt a kertkapu előtt fellazuló föld miatt az autó a megszokottnál mélyebbre süllyedt. Így tolatásnál a lökhárító alsó szoknyája beakadt és a lökhárító már a földön volt. Szerinted lett baja az autó elejének?


Hogyan kerüld el, hogy összetörd a lökhárítód?

Nincs könnyű helyzete az autó tulajdonosoknak, neked se és nekünk se. Mind autóval járunk és nagyon ránk férne egy kis lazítás. Az autókat szétrázó utak javítása sok fejfájást megszűntetnének.

Az igazi tanács, ha vigyázni akarsz az autódra. Kerüld a magas padkákat és tervez tudatos útvonalat, ahol tudod, hogy a Te pénzed egy részét már elköltötték az asztal foltozására.


"Drága kocsi erős számla"

A Mercedes lökhárítója egy nagyon vékony műanyagból készül. Ez a profi spórolás már nem mondható el sem az alkatrész áráról sem a szervizben fizetett számláról. Egy tikot elárulok neked, hogy legyen valami támpont a költségekkel kapcsolatban. Ennek a lökhárítónak a fényezése 275 ezer forint egy szakszervizben.

- Ha új autód van, akkor mindig sokba fog kerülni a javítás-

Ez egy igazán szép közhely. Ez nem igaz. Legalább is nálunk biztos nem, mindegy hogy milyen embléma van az autódon. Ennek a Mercedesnek a lökhárítója pont ugyanabból az anyagból van, mint egy VW Passat. Szóval a mi szakterületünkön ez a sztereotípia nem érvényes

Hogyan spóroljuk meg neked ezt a pénzt?

Ha nem vársz sokáig a javítással, akkor 4 óra alatt megmentjük az összes felfogató kitámasztó pozicionálójának aláemelő... szóval mindet, amit rád erőltetnének a gyártók. Miért és hogyan? Az ilyen műanyag alkatrészek általában feszülnek, hajolnak és repednek.

Ha hamar leszereljük a lökhárítót, azzal megszűntetjük a feszültséget az alkatrészekben és gyakran ennyitől visszanyerik az eredeti formájukat.

Ez ennyire egyszerű.

Lökhárító javítás: Mercedes S

http://www.muheg.hu/

Mű-Hege műanyag Kft.

#lökhárítójavítás
#műanyaghegesztés
#műanyagjavítás
#fényezés

https://www.youtube.com/c/M%C5%B1anyaghegeszt%C3%A9sBudapest

Az Amperát felfog villanyozódni, ha utolér a végzete járdázás

Nincs titok és ki lehet jelenteni, hogy az Opel is elindult pár éve a stratégia váltás útján. Az autók árain érezhető, hogy nagy a piaci nyomás és mindenki félve áll az áremeléshez, így itt sem meglepő, hogy az alkatrészeken szeretnék behozni az elmaradt profitot.
Rajtad spórolnak az autógyártó cégek.
Az Opel kedvelt márka és alkatrészekben sincs hiány. Ez többségében igaz is. Az Ampera nem tarozik ebbe a körbe. Ami biztos Téged is hanyat fog lökni az, ha alkatrészeket akarsz vadászni.
"Képzeld el, hogy Te is egy origami autóban ücsörögsz"
Biztos egyre gondolunk és megvan a tervezett avulás egyik tökéletes adaptációja, amikor egy közel 5-10 kilós lökhárítót látunk két 10 centis papírfülön lógni. Szakmai szemmel ez egy rémálom. Ez rád nézve olyan mintha, gyufaszálakra szeretnéd felakasztani a télikabátod a gardrobe fogasára.
Az Opel hozza a közel 30 éves formát és rugalmas műanyagokat használja. Ez az alkatrészek többségére igaz. De jött az ötlet és az igazi profittermelés. Keressünk olyan műanyagokat, amiket könnyű legyártani és nem rendelkezik semmilyen hasznos fizikai tulajdonsággal.
Mágikus műanyagok, amik arany árban vannak.
Az ASA és TPO lesz a nyereség kulcsa. Az Opel az új családnak megálmodta ezeket a gyöngyszemeket. ( mi ez a szó) Az ASA egy olyan műanyag, ami a rugalmasságot csak messziről ismeri és inkább hasonlít az üveghez. A TPO-ot pedig képzeld úgy, mintha egy karton orbit rágot formáznál szopjler formára.
Ha eddig nem ment el a kedved egy Amperától, akkor nézd meg a képeket és látni fogod, hogy mennyi alkatrészt kell beszerezned egy szimpla járda szaggatás során. Itt minden megtalálható, ami ahhoz kell, hogy a szervizben egy vagyont hagyjál ott.
A szerencse annyi, hogy szinte az összes alkatrészt lehet javítani, így az eddigi javítás alapján még mindent megmentettünk az ügyfeleinknek, így ha hasonló problémád van, akkor fogj egy ragasztószalagot, rögzítsd a lökhárítód az autóhoz és a többit már megoldjuk helyetted.
Lökhárító javítás és műanyaghegesztés: Opel Ampera


"Vásárcsarnokban lökdösődj és ne a parkolóban"


Egy parkolóra már nehéz nem szakmai szemmel nézni és amikor saját részre keresünk szabad férőhelyet, akkor már nagyon válogatós tudok lenni. Könnyen válik valósággá a látomás és a kicsi a rakás dodgem pályává válik.


"Tévedsz, ha azt hiszed, hogy a padka az ősellenség"


A járda tényleg látványosan szaggat és azon túl, hogy átrendezi a napirended, könnyen kiürítheti a zsebedben pihenő havi keretet. Az egekbe magasodó padkákon kívül a súrlódó sofőröktől kell még tartanod. Az igazi probléma, amivel szembesülnöd kell, hogy Fittipaldinak születni kell és nem a Auchan parkolóban szerezhető rutin része.
"Mi a problémád? Nitrohigítóval lejön!"


Ez az amit személyesen hallottam egy adhock rögtönzött előadás keretében, aminek az előzménye egy fukar parkolási manőver volt. Képzeld el azt az érzést, amikor várakozol az autóban és valaki lassan és biztosan végighúzza az autódat, nem ez lesz a napod fénypontja.


Kicsit túl reagálod a dolgot. És? Miért ne lenne jogod hozzá?


Amikor meghúzzák az autód, akkor talán kisebb a gond. Az igazi problémával akkor kell szembesülnöd, amikor a tudatos sofőr úgy érzi, hogy az Avenue Montaigne környékén van és az élete árán is beparkol.


Amikor a dodgem hatás érvényesül és a Te autódat próbálja mozgásba kényszeríteni, akkor bizony kapsz egy komolyabb javítási csomagot. A kis sérülések többnyire rejtett hibákat fednek el, amiről nem is tudsz. Mivel az évek alatt, sok ilyet láttuk már, így tudjuk, hogy mit jelent a veszélyes vonzás törvénye.


Ez fog rád várni a parkolóban: halmozott hibák listáját


Szerinted mennyi csavar van egy lökhárítóban?


Az eddigi éllovas versenyző a KIA. A legutóbbi lökhárítószerelés során lemerült a csavar behajtóm, igaz nem volt teljesen feltöltve.
A szerelés vége igen fájdalmas lett, mert kézzel kellett tekergetni.


"A végeredmény:
- 67 darab csavar /1 plusz egy az embléma rögzítő volt/
- 24 patent
- 12 lemez"
- és 156 egyéb…”


Gondold végig, hogy mennyi kiegészítő kacatot foglal magába egy lökhárító.


Ez úgy néz ki a Te esetedben, hogy amikor meglökik az autód, akkor ez a rengeteg csavar szétszaggatja a tartófüleket és az alkatrészek egyszerűen eltörnek.
A kis sérüléseknél a lökhárító elmozdul a helyéről és ilyenkor viszi magával a többi alkatrészt is. Ezeket könnyen és gyorsan meg tudjuk oldani. Van, amikor néhány fület kell meghegeszteni és néhány alkatrészt visszaigazítani, ez típus függő.


A sok kis kacat, mind tartalmaz cikkszámot. Tényleg, még az 3 x 5 centis tartó tartójának hézagoló felfogatója is tartalmaz gyári azonosítót. De miért?


„Azért, hogy minél több alkatrészt kelljen megvásárolnod, ezt nem mi akarjuk, hanem a gyártó.”


Hogyan spóroljuk meg neked ezt a pénzt?


Ha nem vársz sokáig a javítással, akkor 4 óra alatt megmentjük az összes felfogató, kitámasztó pozicionálójának aláemelő... szóval mindent, amit rád erőltetnének a gyártók.


Miért és hogyan? Az ilyen műanyag alkatrészek általában feszülnek, hajolnak és repednek. Ha hamar leszereljük a lökhárítót, azzal megszűntetjük a feszültséget az alkatrészekben és gyakran ennyitől visszanyerik az eredeti formájukat.


Ez ennyire egyszerű.


Ez a Mazda még egy egyszerű konstrukció, bár tény, hogy nem szerencsés a kialakítása. Ez a modell nem tartogat 20-30 egyéb tartozékot, de az újabb modell már igazi csemege. Így a Mazda esetében szakmai szemmel itt lehetne meghúzni a képzeletbeli határvonalat. Ez a munka jól példázza, hogy egy apró figyelmetlenség, hogyan vezeti a lökhárító elmozdulását.


Ha ezeket szeretnéd megspórolni, akkor küldd el emailben az autódról készült képeket és megírjuk neked, hogy hogyan lehet helyrehozni a lökhárítód sérüléseit.


http://www.muheg.hu/


Mű-Hege műanyag Kft.


Lökhárító javítás és műanyaghegesztés: Mazda 3

Amikor a sportos megjelenésnek ára van


A sportosnak szánt autók érthető módon a figyelmet célozzák meg. Más megjelenés és más érzés. Nyilván te is azért ezt vetted meg, mert a típus megfelelő, de többet akartál ebből kihozni. A Honda Accord egy kiváló autó, sőt nekünk is volt.


A fájdalmas tény a szerviznél kezdődik. Mivel szép megjelenés és nagyon kellemes vezetni, így annak ellenére kevés vele a gond, mégis ki kell mondani. Az autó eleje pénztárca pusztító.


A futóművek és a spojlerek nagyon gyengék és arany árban adják. Elég egy kátyú vagy egy figyelmetlen parkolás és a javítás már időszerű. Mi a gond a lökhárítóval? Az egész konstrukció. A lökhárító felfogatásai a lámpa alatt és a sárvédő két szélén 4 darab papír vékony fülek szolgálják. Te szerinted ez minőség? Szerintünk se.


Egy gyenge szorítással le lehet tépni a lökhárítót. De a Type-S toldás ennél még elképesztőbb. Négy csavar és 30 centi kétoldalú ragasztó fogja. Ez nem igazán prémium megoldás.
A jó hír. A lökhárító megfelelő műanyagból van a javításhoz és azon ritka modellek közé tartozik a Honda Type-S, hogy a sport toldás ugyanabból az anyagból van és így a lökhárító javítás egyben egy helyen megoldható.


Leszereljük, szétszedjük, megjavítjuk és lefényezzük. Eddig mindig a javítás volt a legjobb megoldás.


Műanyaghegesztés, lökhárító javítás: Honda Accord Type-S

A fuldokló nem nézi, kit ránt le magával...

Biztos Te is tapasztaltad már, hogy a baj nem jár egyedül. Mindig akkor talál meg, amikor nem számítasz rá és már lassan karma szerű, hogy ezt a fejfájást csinos csomagban kapod.

"A látszat néha csal"

Ez bizony nem igaz. Legalább is a mi szakmánkban érts úgy, hogy a látszat mindig csal. Tekints erre úgy, mint egy bűvész trükkre. Amikor az autódat használod, akkor bizony gyakran előfordul, hogy rajtad kívül álló okokból sérülés keletkezik rajta.

Tényleg nem a Te hibád.

Ezt az ügyfeleink történeteiből tudjuk állítani. Olyat ritkán hallunk, hogy láttam az oszlopot a mélygarázsban és úgy gondoltam akkor kicsit arrébb tolom, hátha elférek. Azért nehéz egy parkolóban úgy stratégiázni a helyek levadászásával, mint otthon az íróasztal tereprendezésénél, mert átjön egy ismerős vacsorára.


A leggyengébb láncszem a lenyhe lökhárító

Biztos emlékszel még Máté Kriszta műsorára, így ezt nem kell bemutatni. A parkolási harcban az első védvonal mindig a lökhárító, ezért szinte mindig ez sérül meg a legjobban. Ez azért van, mert a lökhárító műanyagból készül, és mert ez a funkciója. Kivétel, ha Kamazzal jársz workshopokra.


A lökhárító a legszemetebb alkatrész az autón.

Ne haragudj, ha ez túl személyes, de ez bizony igaz. A lökhárító az autódon, ami a legtöbb alkatrészt tartalmazza. Ügyes elgondolás volt a tervezők részéről, hogy a lökhárítót apró darabokra szeletelték szét. Ez olyan, mint amikor a gyermekkorod 12 darabos fa kirakós kockáját leváltotta, a LEGO készítette Csillagok Háborúja Ezeréves Sólyom limitált gyűjtői változata, ami éppen 7541 darabból áll.


Így lesz a fejfájásod garantált, ha nem sikerül kicentizni a férőhelyet az ALDI parkolóban

Egy átlagos lökhárító 40 csavart, 20 patentot, 2db tartót és 16 darab tartó fület tartalmaz. Ezt el is hited, mert hétvégén számítottunk egy párórát, így már ezt is tudod. A csavarok és fülek többsége több alkatrészre kapcsolódik. Ez nem az autó, hanem az autó többi alkatrésze. Ez olyan, mint egy kovalens kötés, ahol az alkatrészek barátsága kitart jóban és rosszban.

Amikor a lökhárítód sérül, akkor mint a fuldokló bizony nem nézi kit ránt magával. Mint a földindulás szakadnak a tartók, a borítások, dobbetétek, lámpa fülek és még a sárvédők is. Ez nem túlzás és nincs itt költői kérdés sem, mert ez bizony tény.


Ne hagyd magad elvarázsólni, mert a mutatvány mögött bizony sok a meglepetés

A lökhárító sérülés bizony trükkös tud lenni és szinte biztos, hogy le tud nyűgözni. Amikor ez a műanyag lökhárító sérül, akkor olyat ránt a többi alkatrészen, hogy azok azonnal megadják magukat. Ez olyan, mint amikor hallod a rajt szót és elindul az óriási kötélhúzás, ahol ritmusos rángatásokkal indul a verseny a győzelemért.

Ezek a meglepetések gyakran elbújnak a többi alkatrész mögött. Ezt Te ritkán fogod látni, mert nem ezt nézed nap mint nap és szinte biztos, hogy ez nem a Te szakmád. Ha mégis és elakadtál a probléma megoldásában, akkor szívesen segítünk neked is, mivel többen biztos, hogy okosabbak vagyunk.


A megoldás nem trükkös, sőt egyszerűbb, mint gondolnád

Egy ilyen sérülést rutinosan tudunk megoldani, mert minden nap ezeket javítjuk. Ezt képzeld, úgy hogy amikor bejössz a műhelyünkbe, akkor ezeket a rejtett hibákat, pont úgy mutatjuk meg neked, mint amikor Danny Blue leleplezte Dynamó mutatványát. Pontról pontra látni fogod, hogy a lökhárítód még mit tett tönkre.

Ha neked is hasonló problémád van, és Te nem kérsz a meglepetésekből, akkor nézz be a műhelyünkbe és pontosan elmeséljük neked, hogy mire számíthatsz.


Lökhárító javítás és műanyaghegesztés Citroen C4

http://www.muheg.hu/

Mű-Hege műanyag Kft.

#lökhárítójavítás
#műanyaghegesztés
#műanyagjavítás
#fényezés

https://www.youtube.com/c/M%C5%B1anyaghegeszt%C3%A9sBudapest


"Hogyan várj el az eredményt, ha lökhárító javításra van szükséged?"


Amikor valami problémád van, akkor elsőként Te is az internetet hívod segítségül. Mindenki a saját szakmájához, szerencsésebb esetben a hobbijához is jól ért. Amikor valami nem várt problémával szembesülsz, akkor szakemberre kell bíznod magad.


Nincs könnyű dolgod, ha olyan probléma megoldására keresel szakértőt, amihez egyáltalán nem értesz.


"Tanulságos tanulás, amivel pénzt spórólnál, de csak az időd megy"


Ha számodra fontos szempontok alapján keresel szakembert, akkor többnyire vagy semmit sem találsz vagy olyan információkra bukkansz, amik a cégnek fontosak, de neked sok haszonnal nem járnak. Ez a probléma leginkább fennáll, ha valami olyan speciális dologra keress, mint a lökhárító műanyaghegesztés. Csak az időd megy a kereséssel és semmi jóra nem bukkansz.


Nem a Te hibád, ha nem találsz semmi használhatót. Nem Te keresel rosszul és a googlbe sem alszanak egésznap. A gond annyi, hogy kevesen veszik a fáradságot, hogy elmondják neked, hogy miben tudnak segíteni neked.


Van egy igazán egyszerű megoldás, amit emailben, telefonon és személyesen is tudsz használni.


"1 nagyon hasznos tanács, amivel azt az eredményt kapod, amire szükséged van"


Mindenki a saját szakmájában jártas, így a lökhárító javításon keresztül adunk neked olyan használható útmutatót, amit akár egy burkoló megbízásánál is alkalmazni tudsz.


"A nyilvánvaló olykor nem nyilvánvaló"


A leggyakoribb probléma, hogy a munkafelvétel során a szakembernek sok minden egyértelmű. Ez érthető, hiszen minden nap gyakorlója a szakmáját. Elég biztos, hogy Te nem vagy jártas ezen a területen. Így könnyű a félreértés.


Hogyan rendeld meg a munkát, amivel biztos meg leszel elégedve?


Könnyű a megoldás és alkalmazd bátran. Legyél nagyon konkrét és tegyél fel minden olyan kérdést, ami számodra fontos.
Nincs rossz kérdező, csak megválaszolatlan kérdés.


Egy sérült lökhárító javítása esetén ezt képzeld úgy, hogy pontosan elmondjuk a műanyag hegesztés lépéseit pontról pontra. Elmondjuk az eljárás során várható problémákat, amiket azonnal tudsz mérlegelni. A javítás folyamatába is beavatunk, mert itt nincsen titok. Neked is tudnod kell, hogy mit fogsz kapni eredményül.


Pár perc alatt, olyan hasznos információknak leszel birtokában, amivel eredményes kérdéseket tudsz feltenni. Mi abban vagyunk jártasak, hogy sok emberrel nagyon sokat beszélgetünk, így az évek alatt már megtapasztaltuk, hogy milyen egy jó kérdés.


Legyél egyértelmű és határozd meg pontosan, hogy mi zavar a sérülésen és mutass rá azokra a részekre, amik neked fontosak. Ezzel ki tudod zárni a félreértéseket. Egy műanyag lökhárító javítás sok részből áll. Legyen szó szerelésről, műanyaghegesztésről és fényezésről, minden munkafázisnak megvannak a maga sajátosságai.


Biztos neked is fontos, hogy pontosan megértsenek, hogy mire van szükséged, legyen szó lökhárító javításról vagy akár egy sarokszelep cseréről.


Lökhárító javítás és műanyaghegesztés: Audi A6


http://www.muheg.hu/


Mű-Hege műanyag Kft.


#lökhárítójavítás
#műanyaghegesztés
#műanyagjavítás
#fényezés
Így fog a jó szándékod neked sok pénzbe kerülni

Az utakon nem csak rajtunk múlik, hogy mi történik. A rutinos vezető mindig a másik autóst figyeli. Ezt biztos Te is tapasztaltad már.

Lehetsz bármennyire szemfüles, ha a másik sofőrnek a telefon nyomkodása lesz fontos. Sosem lehet tudni, hogy éppen mi kerüli el a másik sofőr figyelmét.


1 fontos információ, amivel nem lesz duplája a javítási költséget

Az első, hogy óvatosan menjetek bele a kár megtippelésére. Biztos hallottad már a pótszemléről. Azért fontos az utólagos megtekintés, mert sok sérülés a lökhárító alatt keletkezik. Ezek az alkatrészek akár a duplájára is növelhetik a kár összeget.

Miért fontos neked ezt mérlegelni?

Sok jóhiszemű ügyfelünk volt már eddig. Biztos, hogy Te is azt feltételezed, hogy nem akarnak neked rosszat és ezzel mi is így vagyunk. A gyakorlat azonban nem ez.

Az ügyfeleink egy része jóindulatú volt a károkozóval és nem kért betétlapot, hanem egy becsült összeget elfogadott, amiből megcsináltatja az autót. Ez példaértékű és figyelemreméltó hozzáállás.

A rejtett alkatrészek és a különösen kellemetlen költségek a szétszedésnél jelentkeznek.

Mondok neked egy példát:
A képen látható Mercedes viszonylag rutin munkának látszik. Egy 46 ezer forintos költség reálisnak tűnik egy komplett javításra. Hol lesz itt a meglepetés?

A szerelést követően kiderült, hogy a parkradar feje eltört és a króm díszléc kettészakadt.

Ezt úgy képzeld, hogy pont a duplájára emelte a javítást.
A radar ára átlagosan: 19.000 forint bontottan
A króm díszléc: 38.600 forint új gyári

Ez összesen: 57.600 forint többletet eredményezett.

Ez a többlet költsége szerinted kinek a zsebéből ment ki?

Aki a kárt okozta utólag már nem volt, annyira szívéjes.

Ha ilyen helyzetbe kerülsz, akkor nem biztos, hogy megéri alkut kötni, hiszen nem Te okoztad a kárt, így a jó szándékod lehet sokba fog kerülni.

Lökhárító javítás - műanyaghegesztés: Mercedes B


Amikor azt hiszed, hogy kis dolgokból nem lehetnek nagyok

"Így szaggasd szét a napod 1 perc alatt"

Az autobahn fogalma biztos ismert neked is és ezt a Cobra 11-nek köszönhetjük. Csodás érzés lenne, ha a Soroksári úton legalább lenne egy 10 méteres szakasz, ahol csendbe, zökkenőmentesen és nyugodtan lehetne gurulni.

A Fővárosi út fenntartok mailjeit sajnos senki sem spameli:
A tárgy lehetne:
"Súlyos súlyadót fizetek, de miért föld utat kapok?"

Nem elég, hogy rosszak az utak és magasak a padkát még szemét is van bőven. Meg fogsz lepődni, amikor egy flakon milyen kárt tud okozni az autód lökhárítóján.

Hogyan kerüld el, hogy összetörd a lökhárítód?

A jelenlegi a Budapest Közút startágiját nézve vegyél BKK bérletet. Ennél több hasznos tanács nem olvasható ki a következő évek terveiből.

Mire mész ezzel semmit nem érő segítséggel? Nincs könnyű helyzete az autó tulajdonosoknak, neked se és nekünk se. Mind autóval járunk és nagyon ránk férne egy kis lazítás. Az autókat szétrázó utak javítása sok fejfájást megszűntetnének.

Az igazi tanács, ha vigyázni akarsz az autódra. Kerüld a magas padkákat és tervez tudatos útvonalat, ahol tudod, hogy a Te pénzed egy részét már elköltötték az asztal foltozására.

Sajnos a rossz útviszonyok komoly gondokat okoznak az autó tulajdonosoknak. De legalább az Alfa Romeo jól javítható anyagból van. Kellően vastag a műanyaghegesztéshez. Viszont egy ilyen szintű szakadásnál már nem biztos, hogy érdemes bajlódni.

Lökhárító javítás: Alfa Romeo 147
Így tudod lökhárító javítás nélkül menteni a napi programod:
„Látványos lökhárító javítás, ahogy Te csinálod”

"Ha nem értesz az autóhoz, akkor biztos nem tudod megjavítani"

Ez egy nagy tévhit, amit most bebizonyítom neked. Ha azt olvasod, hogy Magyar Autoklub, akkor biztos egyből beugrik neked a trikoloros búza ággal tűzdelt logó és látod szemed előtt, ahogy a sárga kezes lábasban érkezik a felmentésedre.

Ha így van, akkor még arra is emlékszel, ahogy a fehér E Kadett előtt átrohanó a fekete macska jó ízűen nyalja a száját jelezve, hogy neki épp olyan jó lenne egy kis csirkehús, mint neked egy Hungária Casco, amikor összetört az autód.

Ha nem tudod miről van szó, akkor a pótlását megteheted a youtube-on, mert ezek olyan klasszikusok, amiket sosem tűnnek el.

Segítségben ma sincs hiány. Mi van akkor, ha se időd és se felesleges pénzed arra, hogy megvárj egy kiérkező autószerelőt vagy autómentőt.

A zsebedben a lehetőség és könnyen keress megoldást az interneten


"Hogyan kell 10 perc alatt 3 lépésben lökhárítót javítani: leszakítottam a lökhárítót"

Ez egy gyorstalpaló lesz, amit azonnal tudsz használni és tényleg 10 perce alatt megvagy vele. Ez nem fog többe kerülni 900 forintnál.

Ha összetört a lökhárító, mert felakadtál a padkára tolatás közben, neki tolattál az alacsony virágágyásnak az önkormányzatnál vagy egyszerűen beakadt egy kőbe a lökhárító alja a kisboltnál, akkor ezt Te is meg tudod javítani.

Ezzel a tanáccsal a napodat biztos meg fogod menteni és a pénztárcádat sem kell kikönnyítened 10-20.000 forinttal.

1. lépés: "Így ellenőrizd, hogy tényleg leszakadt-e a lökhárítód"

- Nem kell autó szerelőnek lenned, ezt biztos meg tudod csinálni.

Nyisd fel a gépháztetőt és nézd meg hogy eltörtek vagy elszakadtak a lökhárító felfogatási pontjai.

Keresd a csavarokat, és ha ott szétnyílt műanyagot látsz, akkor megvan a hiba. Ha nem látod, akkor a burkolatok alatt lesznek és azzal ne bajlódj, mert most nem fog tudni szerelni.

A kezeddel fogd meg a könnyen hozzáférhető részeit a lökhárítónak és kicsit mozgasd meg.

Várj itt egy kis segítség:
- A hűtőrács két széle, a lökhárítón
- A ködlámpák körüli részek
- A rendszámtábla körül
- A lökhárító oldala

Nem kell az autót puszta kézzel elvontatnod a másik utcába, csak azt ellenőrizd mennyire mozog a lökhárító az autón.
Erre mindéképp figyelj: Kerüld a rácsok mozgatását, mert azonnal eltörnek a húzástól. Ha nagyon mozog lökhárító, akkor könnyen leeshet és erre rögtön mondom a megoldást.


2. "Így tedd vissza 1 mozdulattal a lökhárítót, ha lerántottad":
Ha a lökhárító a hűtőrácsnál akár 5-10 centit is tud mozogni előre és hátra, akkor már nagyobb a gond. Ezt is megoldod. Egy erős mozdulattal told vissza. Ha nem megyek, akkor kicsit mozgasd fel és le és úgy vissza fog menni.

Az ellenőrzés még nem ért véget és menj az autó oldalához.

A lökhárító oldalát, ahol a sárvédővel találkozik, azt a részt magad felé mozgasd meg, hogy a sárvédő síkjából ki tudod-e húzni. Ha igen akkor a lökhárító tartok eltörtek vagy a lökhárító fülei szakadtak le. Ez nem gond, mert ezt is megoldod.


3. A lökhárító javítás, amit Te csinálsz meg és csak 900 forintba fog kerülni

Az első cél, hogy az autódat használni tudd, és ne kelljen autómentőt hívni vagy aznapra szabadnapot kivenni munkából. Az autót hagyd ott és keress egy boltot. Az üzletben vásárolj ragasztó szalagot. Ha lehet, akkor a legdrágábbat vedd meg.

"Ha most többet költesz, akkor később kevesebb lesz a javítás"

A ragasztó szalag legyen márkás és széles. Ha lehet akkor 5 centi széleset keress. Papír szalagot ne vegyél, mert könnyen szakad és hamar átázik.

A legdrágább ragasztó szalag sem fog többe kerülni 1000 forintnál.

A tuti ragasztó szalag a lökhárító javításhoz:
„Pattex Power Tape ragasztószalag”.
Az ára 1000 forint körül mozog, de ha beszaladsz az OBI-ba akkor ott bizony a duplája lesz. Megnéztem neked.


„ Így rögzítsd a lökhárítód 2 mozdulattal egyszerűen és gyorsan”

Ha Power Tape szalagot vettél, akkor könnyen tudod tépni, így gyorsan fogsz haladni. Ha nem akkor kicsit bajlódni kell a tépkedéssel. A szalagokat tépd 20-30 centi hosszúra. Kezd a lökhárító oldalánál.

Kézzel told fel a helyére a lökhárítót. Először a sárvédőre ragaszd fel a szalag felét (kb 10-15 centi) és ha lökhárító a helyén van, akkor hajtsd rá a szalag másik felét a lökhárítóra. Még ragasz erre a részre legalább 3-4 hasonló csíkot. Ne legyen szabályos a csíkozás, csináld keresztbe kasul csináld, hogy erős legyen. Ez bomba biztos lesz. Ezt a másik oldalon is végezd el.

Ha a lökhárítód eleje is bizonytalan, akkor az előző instrukciót csináld meg úgy, hogy a gépháztető alatt a zárhídra ragaszd a szalag egyik részét és a másik része pedig a lökhárítóra legyen ragasztva.
Így kész egy házi ránc felvarrással készült lökhárító javítás.

Ezzel a megoldással haza tudsz menni, vagy ha van időd és lehetőséged, akkor egy lökhárító javítással foglalkozó műhelybe. Ezzel nemcsak a napod mented meg, de azt is elérted, azt hogy nem fog több alkatrész eltörni. Így nem kell több pénzt költened a lökhárítódra.
Lehet, hogy a sérülésed látványos, de nem komoly és akár a nap végén meg lehet javítani a lökhárítód.

Ha ilyen problémád van és nehezen tudod kivitelezni a lökhárító visszarakását, akkor telefonálj nyugodtan és elmondjuk, hogy hogyan csináld.


Érezted már úgy, hogy az autó szervizek más időzónában dolgoznak?

"Amit eddig még biztos nem mérlegeltél egy lökhárító javítás során"

Idegesítő időhúzás, amivel a számládat rád erőltetik

Az első szempont, amit mérlegelj, hogy mennyi időt tudsz a gondod megoldására szánni. Ha belépsz egy szerelő műhelybe, akkor biztos lehetsz benne, hogy más időzónában beszélgettek.

Íme a példa:
- Mikor tudja vállalni a lökhárító javítást?
"Nem kell sokat várni, itt kell hagyni az autót és csörgünk, ahogy megvagyunk"

Fordítás: Parkolj oda a többi mellé. Pihentetjük az autót 1 hétig, szétszedjük 4 nap alatt, 3 nap, amíg az alkatrész megjön, 2 nap alatt összeszereljük és 5 nap után eszünkbe jut, hogy csörögjünk, hogy készen van.

Akkor összegezzük: ez 3 hét

Ez felesleg és üres kifogás. Dolgozz hatékonyan, ügyesen és ne a Te időd legyen pazarolva.


Így nyerj a javítással 3 napot

Egy lökhárító javításnál több lehetőséged van. Most a leggyorsabbat fogjuk ajánlani, mert nincs időd. Ez egy hatékony megoldás, amivel jól tudod beosztani az idődet.

A leszakadt lökhárító sérülésnél érdemes mérlegelni, azt a lehetőséget, hogy kisebb költséggel a munka egy részét kéred. Ez nem fél munka, ha erre gondolnál. Ez a munka folyamat kettéosztása.

A szereléssel és a lökhárító meghegesztésével megakadályozzuk, hogy az alkatrészeid tovább törjenek. Ezzel később nem kell több alkatrész cserélni vagy javítani, ezért már itt pénzt tudsz spórolni. Ennek előnye, hogy nem kell azonnal megjavítanod az egész lökhárítót. Ebben a fázisban szerelünk, műanyaghegesztünk és stabilan visszaszereljük a meghegesztett lökhárítód az autóra.

A munka másik fele a fényezés, amit el tudsz tolni későbbre, amikor neked kényelmes. Gyakori, hogy kell az autó, mert tele a heted találkozókkal és családi programokkal, de az autódon szétszakadt a lökhárító. Ezzel ritkán indulnak neki hosszú útra. Ez az, amikor érdemes két részletben orvosolni a lökhárítód sérülését.

Ez gyors és átgondold javítás. Az ilyen sérüléseket aznap el lehet végezni, amíg Te dolgozol. Mivel kettéosztod a munkát, így akkor lesz teljesen megjavítva a lökhárítód, amikor neked alkalmas. Egy későbbi időpont révén be lesz ütemezve a lökhárító fényezése, ami miatt már nem kell annyit várnod, mert a munka egyik fele már készen van. Így lehet a hozzád illő javítást átszervezni.

Ha neked is lökhárító javításra van szükséged, de időd szinte semmi, akkor válaszd kettő a munkát és a heted könnyebb lesz. Ebben az esetben telefonálj és elmondjuk neked, hogy ezt hogyan lehet megoldani.
Lökhárító javítás, m
Hozzászólások | 0
A felhasználó további videói
Műanyag hegesztés: Volvo Mű-Hege Kft.
0:12
Műanyag hegesztés: Mű-Hege Kft.
0:12
2018. okt. 17. 135 néző
Műanyaghegesztés: Nissan Murano
0:12
2018. szept. 8. 26 néző
Lökhárító javítás: Opel Zafira
0:14
Lökhárító javítás: SKoda Octavia
0:16
Lökhárító javítás: BMW f10 m-paket
0:14
Lökhárító javítás: Mercedes C AMG
0:12
Lökhárító javítás: hyundai i40
0:14
Lökhárító javítás: Honda Jazz
0:12
Lökhárító javítás: KIA Ceed
0:14
2018. jún. 4. 53 néző
Hasonló videók
0:12
0:12
2018. okt. 17. 135 néző
0:12
2018. szept. 8. 26 néző
0:14
0:16
0:14
0:12
0:14
0:12
0:14
2018. jún. 4. 53 néző