0 0 0
113
megosztás
Megosztás
Video jelentése

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Ha gondolod, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.

Video beágyazása
Üzenetküldés
Hozzáadás listához
Új lista
2018. okt. 2.
1 db tartófül, ami könnyen legyilkolja a pénztárcádat.

Biztos volt már Neked is, hogy bizony figyelmetlen voltál és beszereztél egy-két apró sérülést az autón. Ez mindenkivel előfordul és ilyenkor a lényeg, hogy senkinek sem esik baja. Az autó egy eszköz, amit meg lehet javítani. Az már más kérdés, hogy ez Téged mennyire zavar.

Totálkáros lett az autód?

Ha az autójavításról esik a szó, akkor nem ritka, hogy valaki egyből így kezdi, hogy "összetörted" az autót?

Persze ez nézőpont kérdése, hogy ez kinek mit jelent. Ha Te is szereted óvni a dolgaidat és kifejezetten gondosan bánsz mindennel, akkor joggal mondhatod, hogy egy meghúzás a lökhárítón, számodra már totálkár.

Gondold el, amikor pár száz kilométer van az autódban és még mindig új illata van, akkor a lökhárítón ejtett repedés tényleg a világ vége. Minden hónapban van olyan ügyfelünk, aki tényleg új autóval érkezik javításra.

A kis dolgokból lesznek a nagyok:

"ma egy fül szakadás = jövő héten lökhárítóhegesztés"

Ha még nem láttad az autódat megbontva, akkor most biztosan lesz számodra pár hasznos információ. Elsőként az a gyanúm, hogy nincs szerencséd. Ha az autód nem öregebb tíz évnél, akkor biztos, hogy a Tiédet is levelekre hajtogatott műanyag alkatrészek borítják.

Ez azt jelenti, hogy tele van pakolva értelmetlen műanyag alkatrészekkel, amik csak egy célt szolgálnak: kivegyék a zsebedből a pénzt.

Ez biztos érdekes lesz Neked:
„nem a lökhárító drága, hanem a mögötte lévő sok kacat”

Ma már a lökhárító olyan vékony alkatrész, hogy köntösként is magadra tekerhetnéd. Ez nem túlzás, ez tény. Az igazi gond a felszín alatt van. A lökhárító alatt lévő túlzsúfolt papír alkatrészek úgy épülnek egymásra, mint a leveles tészta a túrós rétesben.

Ezt úgy képzeld el, mint egy tökéletesen összeillesztett legót. Mindennek megvan a maga helye, hogy ki kihez kapcsolódik. A többségük tényleg szemétbe való kacat. Felesleges és tényleg csak azt a célt szolgálják, hogy ha kicsit sérül az autó lökhárítója, akkor mehess venni a márkaszervizbe egy újat.

„Akár hurkapálcával is kitámaszthatnád a lökhárítódat”

Így leszel megszívatva, amit az autógyáraknak köszönhetsz.

Sajnos igaz, hogy ezek az alkatrészek mára olyan aprók és vékonyak, hogy a piacvezető legkisebb extruder géppel sem tudjuk meghegeszteni őket. Ilyenkor pedig a csere marad, mivel olyan ügyesen tervezik az autódat, hogy sajnos minden ilyen pénztárca gyilkos kütyü kell, hogy pont oda menjen vissza a lökhárítód, ahova az pontosan való.
Hogyan tudod elkerülni, hogy az autójavítás egy vagyon legyen?

Erre egyszerű tanácsunk van. Ahogy a képeket végig nézed a kis videón, látni fogod, hogy ez egy apró sérülés. Igazából jól gondolod, ha úgy érzed ez csak esztétika, ezzel én sem foglalkoznék. A lökhárítójavításban már nagyon sok érdekes dolgot láttunk az évek alatt és azt ár megtapasztaltuk, hogy pont az ilyen apróságokból lesznek később a javíthatatlan sérülések.

Az ilyen rétegelt alkatrész elrendezéseknél bizony még egy-két apró fül is számít, hogy ezt a bonyolult rendszert egyben tartsa.

„Egy fül, ami lavinaként zúduló láncreakciót eredményez”

Egy fül elég, ahhoz hogy a belső alkatrészek szépen elengedjék egymást. Ilyenkor a fülek repednek, törnek és deformálódnak. Te ebből csak annyit látsz, hogy hétről-hétre nőnek a hézagok és a lökhárítód, mintha külön életet élne, ez bizony így van.

Ennek az eredménye, hogy a nagyobb súly áttevődik az apró pár centis fülekre, amiket nem arra terveztek. Ezekből lesznek később a látványos javítások, mivel szétszereléskor a lökhárítód úgy hullik le az autódról, mint a színház végén a függöny.

Így a tanácsunk, hogy érdemes a kis sérülésekkel is foglalkozni. Ha időben elkapod, akkor pénzt és időt spórolsz meg. Egy kis javítás másnapra készen van.

Sok kis munka létezik és ne gondold, hogy csak szétszakadt lökhárítókkal foglalkozunk. A napi rutin része, hogy 3-4 autót is megcsinálunk naponta, aminek csak kis sérülése van.

„Az egyik legjobb munka a kis munka és hidd el ez tényleg így van”

A műanyag lökhárító javítás folyamata egy jól komponált munka, itt minden a hatékonyságra épül. Azzal, hogy nálunk kéred a lökhárítóhoz tartozó kisebb munkát, hozzáárulsz ahhoz, hogy folyamatosan hatékonyan tudjunk dolgozni.

Ez nekünk is hasznos és Neked is. Így a műhelyünk is mindig tele van és így Neked sem kell később bajlódnod a szétszakadt lökhárítóddal. Érdemes a kis sérüléseket megjavítanod, hogy abból ne legyen később pénztárcagyilkos javítás.

Ha Te is fontosnak gondolod ezeket az apróságokat, akkor a lökhárítóhoz tartozó kis munkákban mi biztos fogunk tudni Neked segíteni.

Telefonálj, küldj e-mait vagy gyere be a műhelyünkbe és pontosan elmondjuk, miért fontos az apróságokat megjavítani. Mindig van nálunk 5-6 autó, amin meg tudjuk Neked mutatni, hogy mit is jelent a pénztárcagyilkos rétegelt alkatrész elrendezés.

Lökhárító javítás-műanyaghegesztés: Peugeot 5008 Mű-Hege Kft.

https://muheg.hu/

Mű-Hege műanyag Kft.
https://muheg.hu/blog/

#lökhárítójavítás
#műanyaghegesztés
#muhegekft
#lökhárítófényezés

https://totalcar.hu/magazin/technika/2014/02/11/muanyaghegesztes_lokharitojavitas/
Hozzászólások | 0
A felhasználó további videói
Műanyag hegesztés: Volvo Mű-Hege Kft.
0:12
Műanyag hegesztés: Mű-Hege Kft.
0:12
2018. okt. 17. 127 néző
Műanyaghegesztés: Nissan Murano
0:12
2018. szept. 8. 34 néző
Lökhárító javítás: Opel Zafira
0:14
Lökhárító javítás: SKoda Octavia
0:16
Lökhárító javítás: BMW f10 m-paket
0:14
Lökhárító javítás: Mercedes C AMG
0:12
Lökhárító javítás: hyundai i40
0:14
2018. jún. 25. 108 néző
Lökhárító javítás: Honda Jazz
0:12
Lökhárító javítás: KIA Ceed
0:14
2018. jún. 4. 95 néző
Hasonló videók
0:12
0:12
2018. okt. 17. 127 néző
0:12
2018. szept. 8. 34 néző
0:14
0:16
0:14
0:12
0:14
2018. jún. 25. 108 néző
0:12
0:14
2018. jún. 4. 95 néző