Kémbotrány a Renault-nál

85
Feliratkozom
lohere
6815 videó
913 Loop készítése
0
0
2011. jan. 8.

A gyanú szerint az új fejlesztésű elektromos autókról szolgáltatott információkat feltehetően kínai megrendelőknek a Renault három dolgozója.Ha a gyanú beigazolódik, akkor elmondható, hogy az utóbbi évek legnagyobb ipari kémkedési ügyéről van szó, amelynek felderítésébe a francia titkosszolgálat is bekapcsolódott. Eric Besson francia ipari miniszter is beismerte, hogy rendkívül komoly ügyről van szó, amelynek jellemzésére a „gazdasági háborúskodás” kifejezést használta.információk a 2012 után piacra kerülő elektromos autók motorját és akkumulátorait érintik, azaz a Renault egyik csúcsfejlesztéséről van szó, amelyre a részben állami tulajdonban lévő cég eddig legkevesebb négymilliárd eurót fordított, s ebből csupán másfél-milliárdot az elektromos autót működtető akkumulátor fejlesztésére. A Renault a Nissannal együtt azt a célt tűzte maga elé, hogy piacvezető lesz az elektromos autók gyártásában és értékesítésében. A francia autógyár idén és jövőre négy elektromos autót dob piacra: a Kangoot, a Fluence-t, a Zoét és a Twizyt. A villanyautó-család első tagja, a Leaf már kapható az Egyesült Államokban, de rendkívül drága, 25-26 ezer dollár. A világ vezető autóipari szakemberei éppen az ár miatt nem tartják egyelőre versenyképesnek az elektromos autókat.

A Renault egyelőre sem hivatalos nyilatkozatot nem tett közzé, sem az érintett – s a munkavégzés alól felfüggesztett – dolgozók nevét nem hozta nyilvánosságra, csupán annyit közölt: az ipari kémkedésre a belső vizsgálat derített fényt, s az ügy feltehetőleg 2010 augusztusáig nyúlik vissza. A Le Figaro viszont tudni véli, hogy az egyik érintett Michel Balthazard, a stratégiai részleg egyik vezetője, aki három évtizede dolgozik a Renault-nál. A lap szerint a felfüggesztett vezetők között van az a menedzser is, aki kifejezetten az elektromos autók fejlesztésével foglalkozott. A kémkedési botrányba keveredett három dolgozó állítólag összehangoltan dolgozott, s a Renault először arra gyanakodott, hogy valamelyik potenciális konkurensnek szivárogtattak ki titkos információkat. Újabban viszont egy kínai céget említenek a lehetséges megrendelő között, s a francia titkosszolgálat is ezt a feltevést látszik elfogadni.Mutat
0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY