Baleset az orosz országúton

65
Feliratkozom
scheerti
6094 videó
27512 Loop készítése
13
0
2011. aug. 9.

Egy megcsúszó autós átsodródott a másik sávba, ahol a szembejövő nem tudott megállni, de még a harmadik autó is beléjük rohant.

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
thumb
Adamko inkább biciklizzzzééééllll és ott tartsál követési távolságot
thumb
Hogy is szól az elméleti legkisebb követési távolság definíciója?
Ha feltételezzük, hogy a két autó fékteljesítménye ugyan az, akkor:

A reakcióidő alatt megtett út a két autó közötti legkisebb követési távolság.

Ez mindig a FÉKEZÉSRE, és az abból adódó lassulásra vonatkozik, ÜTKÖZÉSRE nem! Azaz, ha előtted frontális ütközés következtében megáll az autó, és abba belerohansz, az nem a követési távolság be nem tartása!
thumb
Adamko 2011-08-14 16:44:33
Igazad van.


NagyonKomoly 2011-08-30 16:31:10
tpresident 2011-10-13 12:17:11
Nektek csak részben tudok igazat adni. Magam is úgy gondolom, hogy nem szabadna úgy lennie, hogy a közlekedőtől elvárjuk, hogy az előtte haladó mögött meg tudjon állni.
De ebben az esetben nem jogos elvárás kérdéséről van szó. Úgy értem, hogy ha a társadalom által elvárható módon vesz részt a közlekedésben valaki, attól még lehet, hogy az szabálytalan a jogszabály szerint.

Az orosz vagy bármelyik külföldi szabályozást nem ismerem, de a KRESZ elég egyszerűen és egyértelműen rendelkezik ez esetben (27. § (1) bek.):
A hátul haladónak meg kell tudnia állni.

A fenti jogszabályi rendelkezés nem tartalmaz kivételt (pl. balesetet szenved az elöl haladó, vagy beton falnak ütközik és 1 méter távolság alatt lassul nullára stb.), viszont tartalmaz egy explicit kitételt, nevezetesen, hogy az elöl haladó hirtelen fékezése esetén is a megállási képesség az, ami elő van írva.

Ez a szabályozás a baleset esetén eljáró hatóság munkáját nagyban könnyíti: Meg tudott állni? Nem. Tehát a felelőssége megállapítható.
Azok a dolgok, amiket Ti feszegettek, egy esetleges eljárás későbbi részében kerülnek vizsgálásra (tehát nem a'tekintetben, hogy a hátul haladó felelős-e): pl. a szankció mértéke vagy a méltánylás.
thumb
A ficko nem a sebesultekkel foglalkozik hanem hesszeli a sajat bringalyat hogy
menyire szakadt el. De hogy nem sebesult meg eggy akkora utodesnel az nagy szerencse.
thumb
Jobbra töröl az ablaktörlő, tehát kevéssé valószínű hogy orosz (legalábbis a kamerás autó)
thumb
Én sajnos átéltem egy hasonló frontális karambolt, a szembe jövő ugyanígy átjött az én sávomba! Minden olyan gyorsan történt, hogy nemhogy fékezni nem volt időm, de a gázról levenni a lábamat sem! Szóval lehet okoskodni, tanácsokat adni, de az adott szituban kicsi az esélye, hogy ebből bármit hasznosítani tudsz!
thumb
A követési távolság, a fékezésre vonatkozik ,tehát úgy kell megválasztani,h az előtted lévőt ne told fel ,ha ő vészfékezni kényszerül.
ARRA NEM vonatkozik, ha az előtted menőbe beleállnak szemből és 1méteren belül lelassul 110ról 0km/h-ra.
okosok....
thumb
A piros autó valóban érdekes helyről kerül elő, és érthetetlen, hogy a fehér miért nem fékezett. Viszont a piros nem tudott vezetni, mert a visszasorolás után meg ő fékezhetett, a mögötte lévő meg átlökte a szembejövő sávba, vagy durrdefekt lehetett a pirosban. A videó elején 120 volt a tempó, ha az útszéljelzők ott is 50m-re vannak, de a csattanásnál már lassabban mentek. A kamerás autó valami nagy batár lehetett, jó messzire elvitte a pirosat, ezért is szálltak ki belőle gond nélkül.
thumb
Az igaz hogyha nagyobb a követési távolság akkor jobban lehet reagálni, de mivel látszik hogy a fickó viszonylag épen szál ki a kocsiból ezért az is látszik hogy elég volt a követési távolság. Viszont azért arra kíváncsi lennék hogy mennyivel mentek, mert elég tempósnak tűnt. Ha nem 110-120 áll be a forgalom ezen a jó minőségűnek nem nevezhető úton akkor talán lett volna esélyük az életre azoknak akik frontálisan találkoztak így azért necces hogy azokból bárkit kivágtak élve...
És az is érdekes hogy úgy tűnik hogy a piros autó mintha előzött volna, mert hamarabb látszik a felvételen az a fehér kocsi szemből ami a piros mögött érkezik.

Oroszországba tényleg csak Kamazzal érdemes elmenni :)
thumb
Adamko: ennél nagyobbat? És hová ment volna? Oldalon szalagkorlát, szemből jöttek. Tanulj meg vezetni, aztán nem írsz le hülyeségeket. A teljes fékút nem lehet a követési távolság. És nem is előírás!
thumb
Ha nagyobb követési távolságot tart, lett volna ideje reagálni, ilyen egyszerű az egész...
thumb
Ez kemény.Elképesztő hogy mennyire nincs idő reagálni.
thumb
Minden orosz autóban van kamera? Hihetetlen mennyi ilyen videó van....
Felhasználó videói
thumb
4:26
Jössz a bálba?
2015. ápr. 17.
thumb
0:41
Mintha köd lenne
2015. ápr. 5.
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY