436 Loop készítése
0
0
2013. máj. 4.

Az Apollo–11 1969. július 16-án 14:32-kor emelkedett a magasba a Cape Canaveralen található Kennedy űrközpontból.
Az Apollo-program ötödik űrutazókkal végrehajtott repülése az Apollo–11 volt. Az első kísérlet a holdra szállásra, amely egyben az első sikeres holdra szállás is lett. A holdprogram fő célkitűzése 1969. július 20-án teljesült, amikor Neil Armstrong és Edwin Aldrin sima leszállást teljesítettek a Mare Tranquillitatison (Nyugalom Tengerén), a Hold innenső oldalának egyik lávasíkságán.................... 40 évvel később, méltó megemlékezésképp 4267 méter mélyre kellett merülnie az óceán mélyére a szonárral , hogy felhozzák a rakétamotort ami a homokágyba ágyazva várt jobb sorsára.
(Bár tudjuk hogy minden megrendezett volt és semmi sem igaz az egészből, akkor ez a legjobban megrendezett előadássorozat amit láttunk :)...)
Az Apolló-űrhajókat a híres Saturn V óriásrakétával juttatták a Hold térségébe, a rakétát öt nagy teljesítményű F-1 motorral szerelték fel, ebből találták meg az egyiket.
Jeff Bezos, az Amazon.com amerikai multinacionális vállalat vezére szerint az F-1 a modern kor csodája, a legerősebb, folyékony üzemanyaggal működő motor, amit valaha használtak. A kaliforniai Rocketdyne vállalat tervezte és fejlesztette a harminckét millió lóerős hajtóművet. Ha sikerülne kiemelni ebből legalább egyetlen darabot is, akkor azt a Smithsonian Múzeumban állíttatná ki, ott, ahol az Apolló 11 parancsnoki modulját is megtekinthetik a látogatók. A motorok a NASA tulajdonában vannak, ezért Bezos azt reméli, hogy ha több darabot sikerül a felszínre hoznia, akkor kaphat engedélyt a hivataltól arra, hogy egyet a szülővárosában, a Seattle-ben található Repülési Múzeumban állítsanak ki.
Sikerült.

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
thumb
18:11
Stressz
2 hete
thumb
34:46
Mátyás halála
2019. nov. 6.
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY